House of Cards Gerçek Oldu

Share

Yazı, House of Cards spoiler’ı içermektedir. Dizinin yayınlanan son bölümüne kadar izlemeyenlerin okuması önerilmez.

Nikaragua’daki seçimlere Devlet Başkanı Daniel Ortega ve eşi Rosario Murillo birlikte katılma kararı aldı. Ortega başkan olursa, yardımcılığı karısına verecek. Çiftin beraber yarışması House of Cards dizisi gerçek oluyor yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Orta Amerika ülkesi Nikaragua’da 70 yaşındaki Devlet Başkanı Daniel Ortega ve eşi Rosario Murillo, devlet başkanlığı seçiminde beraber yarışmaya karar verdi. Ortega, kasım ayında yapılacak seçimlerde 3. dönem için yarışacak. Çiftin birlikte aday olması House of Cards dizisi gerçek oluyor yorumlarını da beraberinde getirdi.

Başrollerinde Kevin Spacey ve Robin Wright’ın oynadığı House of Cards dizisinde de Francis Underwood (Kevin Spacey) ve karısı Claire Underwood (Robin Wright) ABD’deki başkanlık seçimlerine birlikte katılma kararı alıyordu.

Halihazırda hükümet sözcüsü olan Murillo da Nikaragua’da hemen hemen her gün televizyonlara çıkıyor.  Yedi çocuk annesi Murillo’nun tanınmış bir şair olmasının yanı sıra İngilizce ve Fransızca’yı çok akıcı konuştuğu biliniyor.

Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega ve eşi Rosario Murillo

Çok sayıda Nikaragualının gücü asıl elinde bulunduran kişinin Murillo olduğunu düşündüğü belirtilirken muhalifleri, Ortega-Murillo çiftinin ülkeyi derebeylikleri gibi yönettiğini savunuyor.

Ortega, Nikaragua’da Somoza ailesinin diktatörlüğüne son veren devrime öncülük eden Sandinista Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin (FSLN) eski militanı. Küba devriminden ilham alan ve iktidarı 1979 yılında ele geçiren Sandinistalar, 1990’lı yıllardaki seçimleri kaybetmişlerdi. Ortega, başarılı bir seçim kampanyasının ardından 2007 yılında devlet başkanı seçilmişti.

NTV, AA, AFP

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...