Beş Yeni Spor Dalı Olimpiyatlara Dahil Oluyor

Share

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), beş yeni spor dalının önümüzdeki olimpiyatlara dahil edileceğini duyurdu. 2020’de Tokyo’nun ev sahipliği yapacağı oyunlarda kaykay, sörf, karate, tırmanış ve beyzbol/softbol dallarında müsabakalar düzenlenecek.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada sporu gençlerle buluşturmak istediklerini söyleyen IOC başkanı Thomas Bach, sahip oldukları alternatiflerden ötürü gençlerin kendilerine gelmesini bekleyemeyeceklerini, bu sebeple IOC olarak gençlere ulaşma çabası içinde olduklarını söyledi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği bu beş yeni spor dalının olimpiyatlara dahil edilmesinin Tokyo 2020’nin popülerliğini bir parça da olsa artıracağına kesin gözüyle bakılıyor. Bir sonraki yaz olimpiyatlarında bu sporlar sayesinde 18 yeni etkinlik gerçekleştirilecek ve dünya genelinde 474 yeni atlet olimpiyat heyecanı yaşayabilecek. IOC yönetim kurulu, beş spor dalıyla ilgili kararını 2017 ortasına kadar netleştirecek.

Ceyms

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...