Emirates Uçağı İniş Sırasında Yandı

Share

Emirates Havayolları’na ait uçak Dubai Uluslararası Havalimanı’na 275 yolcu ve mürettebatla iniş yaptığı sırada kaza yaptı. Kaza sonrası havalimanı hava trafiğine kapatıldı.

Emirates yolcu uçağında büyük panik

Emirates Havayolları’na ait Boeing 777 tipi uçak, alçalma sırasında ‘acil durum’ bilgisi verdi. Öncelik verilen uçak, piste teker koymasının ardından alevler içinde kaldı. Görgü tanıkları, uçağın sağ ana iniş takımının katlandığını belirtti.

Dubai Hükümet Medya Ofisi’nden yapılan açıklamada, Hindistan’ın Trivandrum şehrinden Dubai’ye gelen EK521 sayılı Emirates Havayolları’na ait uçağın piste inişi sırasında kaza yaptığı, uçakta bulunan 275 yolcu ve mürettebatın tahliye edildiği belirtildi.

Sert iniş sebebiyle hasar alan uçaktan dumanlar yükseldi. Kaza sonrası Dubai Uluslararası Havalimanı’ndan tüm uçuşlar bir süre durduruldu.

Havalimanı yetkilileri, uçuşlara yerel saatle 18.30 itibariyle izin verileceğini duyurdu. Yetkililer kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Emirates Havayolları’ndan olaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, “Emirates Havayolu’na ait EK521 sefer sayılı yolcu uçağında, Dubai Uluslararası Havalimanı’na iniş sırasında yerel saat ile yaklaşık 12:45’te operasyonel bir arıza meydana geldi. Tüm yolcular ve mürettebat Emirates ve Dubai Uluslararası Havalimanı ekiplerinin hızlı müdahalesi ile güvenli bir şekilde uçaktan tahliye edildi” denildi.

NTV

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...