Yenikapı’da Üç Partinin Katılımıyla ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’

Share

Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan ve ‘Demokrasi Nöbeti’ olarak adlandırılan darbe karşıtı gösterilerin sonuncusu bugün İstanbul Yenikapı’da düzenleniyor.

Kalabalık, mitingin başlayacağı 1700’dan saatler önce alanda toplanmaya başladı.

Mitinge katılanlara Türk bayrağı dışında başka bayrak açmamaları, döviz ve flama taşımamaları uyarısında bulunuldu.

Miting alanına kurulan kürsünün yanına aynı kalpaklı Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterileri ile Türk bayrağı asıldı.

Bazı medya kuruluşlarında mitinge katılanların sayısının 3.5 milyonu bulabileceği aktarıldı.

Mitinge, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da katılıyor.

‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ çağrısıyla yapılan etkinliğe HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ise davet edilmedi.

BBC

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...