Cilt Tonunuza Hangi Renk Yakışır?

Share

Size en çok yakışan renk hangisi? Neden bazı renkleri giydiğinizde yorgun görünürken bazı renkleri giydiğinizde uzaktan bile fark ediliyorsunuz? İşin sırrı cilt tonunuzda!

Moda dünyasının en temel taşlarından biri de renkler ve tonlardır. Tüm kumaşlar ve koleksiyonlar belirli bir renk ahengi veya zıtlığı üzerine kurulu. Satın aldığınız her ayakkabının, giydiğiniz her kıyafetin, kullandığınız her aksesuarın kendine göre özel bir tonu ve rengi var.

İş arkadaşlarınız, dostlarınız, sevgiliniz veya çevrenizde kim varsa, sizi bir yerde gördüklerinde hep şunu derler: ‘Bu renk seni açtı, bu renk seni daha yorgun gösteriyor, şu renk sana hiç gitmemiş, bu renk seni daha yaşlı gösteriyor…’ Haklılar da, çünkü giydiğiniz kıyafetlerin renkleri cilt tonlarınızla maksimum uyum içinde olmalı.

İnsanların genel olarak üç farklı cilt alt tonları var: Sıcak, soğuk ve natürel tonlar.

Bunu öğrenmek için iki yol var:

1. Gün ışığında büyük bir ayna karşısına geçip oturun ve cildinizi inceleyin, güneş ışınları asla yalan söylemez.

2. Gümüş, altın ve bakır metalleri cildiniz ile yan yana getirerek ton uyumunu fark edebilirsiniz. Gümüş soğuk ton, altın sıcak ton ve bakır ise natürel ton.

Soğuk Ciltler

Bu kategoride olan insanların ciltleri genelde mermer gibi soluk, mavi ve pembe alt tonlarına sahiptir. Cildinizi kontrast edecek renkleri seçmelisiniz. En çok yakışacak olan renkler pembe, turkuaz, mavi, ve lacivert tonları, mor ve yeşil. Hiç yakışmayacak olan renkler ise beyaz, oranj, krem ve toprak tonları. Siyah giymek isterseniz mutlaka yukarıdaki renkler ile kombin oluşturmalısınız.

Sıcak Ciltler

Bu kategoride olan insanların ciltleri genelde güneş gibi parlak, yeşil zeytin ve altın alt tonlarına sahiptir. Cildiniz ile uyum sağlayabilecek parlak renkleri seçmelisiniz. En çok yakışacak olan renkler kırmızı, oranj, sarı, koyu kahverengi, altın ve camel. Hiç yakışmayacak olan renkler ise beyaz ve gri. Siyah giymek isterseniz tona ton kombinleri seçmelisiniz.

Natürel Ciltler

Bu kategoride olan insanların ciltleri genelde toprak gibi koyu, bakır ve pastel alt tonlarına sahip oluyor. Cildinize birçok renk yakışır. En çok yakışacak renkler ise siyah, bej ve tüm yeşil tonlar. Hiç yakışmayacak olan renkler ise lacivert ve beyaz. Siyah giymek isterseniz mutlaka kontrast parlak bir renk ile kombininizi yapmalısınız.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...