Şehre ‘Demokrasi’ Panayırı Geldi!

Share

Darbe girişimi, kalkışma hareketi ya da adı her neyse; en çok canı sıkılan yurdum insanına yaradı. Şehrin en işlek caddesinde yaklaşık 1 aydır süregelen bir panayır havası hakim.

Yerlerde piknik örtüleri, herkesin elinde kekler, börekler, çaylar, kahveler… Çocuklar balonlarla koşturuyor oradan oraya. Halaylar çekilirken bir yandan da dondurmalar yeniyor. Teyzelerin elinde örgü, amcaların elinde Sayısal Loto 6/49…

Sevinin küçükler, övünün büyükler; biz demokrasiyi böyle kazandık! Canımızı dişimize taktık, çayı karton bardaktan içtik; ama kazandık! Börekler soğumuştu; ama sonuçta kazandık. Vatanı kurtardık(!)…

Çocuklarımıza anlatacağımız hikaye bu mu olacak? Hem çayımızı içtik hem de ‘demokrasi nöbeti tuttuk’ mu diyeceğiz? Hem kendimize hem de bizden sonraki nesillere yalan mı söyleyeceğiz?

Hükümet ve ‘okyanus ötesinin’ bunca yıl sarmaş dolaş iken bir anda ezeli düşman olmalarını görmezden mi geleceğiz? Bugün ‘Gülen tarikatına’ ait kişiler sorgulanırken, yıllarca onların yaptıklarına çanak tutanlar bu fırtınadan nasibini almayacak mı? Yurdumuza, ordumuza ve telefonlarımıza gizlice sızanlar cezalandırılacak; ama onları en üst rütbelere getirenler bu işten sıyrılıverecek, öyle mi?

Sanıyoruz ki öyle olacak…

Biz ‘OHAL halleri, OHAL’de evleniyoruz‘ selfie’leri çekip sosyal medyada yüzlerce beğeni kazanırken demokrasiyi de, adaleti de, Cumhuriyet’i de kaybediyoruz aslında haberimiz yok.

İyi eğlenceler Türkiye!

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...