Getty’nin Olimpiyat Fotoğrafları 120 Saniyede Hazır

Share

Dünyanın en büyük fotoğraf ajanslarından Getty, Rio Olimpiyatları’nda baş döndüren bir hızla çalışıyor. Çekim sürecinin perde arkasında yaşananları anlatan Pop Photo‘daki yazıya göre Getty fotoğrafçılarının çektikleri fotoğraflar yaklaşık iki dakika içinde düzenlenmiş bir şekilde yayıncı kuruluşlarla paylaşılıyor. Elbette bu hızın arkasında uzun yıllara dayanan bir deneyim ve hazırlık süreci yatıyor.

Getty’nin Rio Olimpiyatları için Uluslararası Olimpiyat Komitesi’yle ilk buluşması tam yedi yıl öncesine kadar uzanıyor. Komite ile ajans o tarihten bu yana Rio’da fotoğrafçıların nerelerde konumlandırılacağından, basın odasındaki altyapıya kadar tüm konular üzerinde ortak çalışmalar yürütüyor. Yaklaşık bir yıl önce başlayan esas hazırlık sürecinde ise ilk olarak fotoğrafçıların yeni nesil makinelerinde veri transferi için kullanacakları Ethernet ağının planlaması yapılıyor. Etkinliklerin yapılacağı alan ve sahalardaki uygun konumlara kablolar yerleştiriliyor ve bu sayede fotoğrafçılar saniyede on kareyi anında Getty merkezine ulaştırabiliyor. Ardından da bilgisayarları başındaki editörler fotoğraflar arasından en iyileri seçip gerekli düzenlemeleri yapıyor ve sistem üzerinden paylaşıyor.

Olimpiyatlardan bir hafta önce Rio’ya gidip editoryal çekimler yapmaya başlayan fotoğrafçılara ek olarak IOC ve IOC sponsorlarına özel çekimler yapan 25 ayrı fotoğrafçı, 18 editör ve teknik ekip de dahil edilince ortaya 110 kişilik dev bir Getty ekibi çıkıyor. Ve tüm bu ekibin iki hafta sürecek dev spor etkinliği çerçevesinde 1,5 milyon fotoğraf üretmesi öngörülüyor. Getty’nin yaptığı hesaba göre bu fotoğrafların yalnızca 85 bin adedinin basın kuruluşlarıyla paylaşılması planlanıyor.

Ceyms

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...