Nostaljik MTV Geri Dönüyor!

Share

MTV’yle büyüyen gençlere sesleniyoruz, bu haberi çok seveceksiniz.
Arada bir eski programlara rastladığında kendini şanslı hisseden, nostaljik arkadaşlarımız burada mı? Zira onlara güzel bir haberimiz var: MTV, çok sevilerek izlenen eski programlarının yayınlanacağı bir MTV Classic kanalı açtı!

Via-Com’un bünyesindeki kanalın yenisi için, VH1 CLassis kanalı, MTV Classic’e dönüştürüldü. Değişim de, yıllar önce MTV’nin yayın hayatına başladığı 1 Ağustos’ta gerçekleşti. ‘MTV Classic’ için özel bir program yapılacak mı henüz bilinmiyor, ama açılışın ilk saati orijinal MTV açıldığında ilk saat ne yayınlandıysa, aynı yayın akışı verildi.

Peki, bu kanal ne anlama mı geliyor? Küçüklüğünü Ashton Kutcher’ın starlara şaka yaptığı ‘Punk’d veya dünyaca ünlü yıldızların evinin içini gezebildiğimiz ‘Cribs’ gibi programları izleyerek geçiren herkesin hasreti sona erecek. Kurt Cobain, Bob Dylan, Oasis ve Erykah Badu gibi efsane isimlerin ‘MTV: Unplugged’ serilerini yeniden izleme şansımız olacak.

Sadece reality veya müzik programları da değil, 90’lar ve 2000’lerde kanalda severek izlediğimiz ne varsa hepsi burada yeniden yayınlanacak. Mesela ‘Pimy My Ride’, ‘Jackass’, ‘Daria’, ‘Laguna Beach’ ve daha niceleri, yeniden bilgisayar veya televizyon ekranlarımıza geri gelecek.

Iphone ve Ipad dönemine doğan çocuklar için bu programlar belki biraz garip gelebilir. Ama MTV’nin 35 yıllık müzik ve pop kültür madenine yeniden ulaşabiliyor olmak bizim için harika bir haber!

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...