BlackBerry’den ‘En Güvenli’ Android Telefon: DTEK50

Share

BlackBerry, Android ile çalışan; şimdiye kadar yapmış olduğu en ince ve en güvenilir telefonunu ile bir kez daha sahnede!

BlackBerry için macera bitti bitiyor derken, şirket küllerinden doğuyor. Kısa bir süre önce Android’e dönüş yapan BlackBerry, Priv ile birlikte ölü toprağını üzerinden atarken, yeni telefon modeliyle birlikte kendini daha iyi hissediyor olabilir. Zira şirketin şu ana kadar üretmiş olduğu en ince BlackBerry akıllı telefonDTEK50 olurken, aynı zamanda  oldukça da güvenli olduğu iddiası taşıyor.

BlackBerry DTEK50 olarak isimlendirilen yeni telefon, 5.2 inç boyutunda ekrana ve 7.4 milimetre kalınlığa sahip. BlackBerry’nin ısrarcı olduğu QWERTY klavyeyi üzerinde bulunduramayan telefon, sanal tuşlara ev  sahipliği yapıyor. Bu çizgisiyle beraber günümüz akıllı telefonlarına daha yakın duran DTEK50, asıl güvenlik noktasında dikkat çekiyor.

BlackBerry, DTEK50 modelinde güvenlik noktasındaki tüm kaygılarını ele alarakAndroid işletim sistemine yeni bir güvenlik bakış açısı getirdiği iddiasında. Yeni modelinde kullandığı özel şifreleme yazılımlarıyla kullanıcının tüm bilgilerini güvence altına aldığını söyleyen BlackBerry,  bu iddiasında ne kadar başarılı olacak önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Güvenlik özelliklerinin yanında 13 mepgapiksel arka kameraya sahip olacağı bilinen BlackBerry DTREK50’nin 299 Dolar’dan satılması planlanıyor.

Hürriyet

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...