Eyvah, Kahve Kıtlığı Kapıda!

Share

Bir bardak kahvesini içene kadar ortalığı kasıp kavuran, aksi arkadaşlarımız burada mı? Bir de kahvesiz asla yapamam diyen, Amerikanvari dostlarımız? Haberiniz olsun, birazdan söyleyeceklerimiz pek hoşunuza gitmeyecek.

Güvenilir haber kaynağı Bloomberg’ün çıkardığı rapora göre, kahve kıtlığı kapıda. Bunda sizler gibi kahvesiz gezmeyenlerin sayısının giderek artmasının da etkisi var, evet. Ama bu durumun esas nedeni küresel ısınma. Çünkü toprak sıcaklık artışından etkilenmeye başladı ve bazı bitkiler, bu sıcaklıklarla yetişmiyor. Hatta Arap kahvesi, küresel ısınmadan en çok etkilenenler arasında ilk sırada yer alıyor.

Bu da demek oluyor ki, artık kahve üretimi için daha çok çaba ve eskisinden daha fazla bir maliyet gerekiyor. Durumun ciddiyetini şöyle de anlayabilirsiniz; Starbucks ve Nero gibi kahve sektörünün önde gelen temsilcileri bu duruma bir çözüm bulmak amacıyla kısa süre sonra Milano’da toplanıyor. Zira birkaç ay veya yıl sonra hepsi, radikal kararlar uygulamak zorunda kalacaklar.

Tabii siz de bu sırada, can suyunuz haline gelen kahvenizi içmek için giderek artan fiyatlarla karşı karşıya kalacaksınız. Bu durumu en hafif zararla atlatmanız için size çay, soda veya başka bir içeceğe hızla alışmanızı tavsiye ediyoruz.

Öyle yüzlerinizi asmayın hemen, en azından birkaç yıl daha şimdiki düzeninize devam edebilirsiniz. Esas zorluk, daha sonra başlayacak.

Kısacası, elinizdeki kahveyi daha yavaş içmenizi öneririz.

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...