Bir Ruj Nasıl Üretiliyor Dersiniz?

Share

Makyajın vazgeçilmezi, hatta makyaj olsun ya da olmasın bir çok kadının vazgeçilmezi olan rujlar nasıl üretiliyor biliyor musunuz?

İşte bu video, renk renk, şekil şekil rujların yapım aşamalarını anlatmak için hazırlanmış…

Öncelikle, asıl formu elde edebilmek için sebze bazı ve renk maddesi karıştırılıyor. Sonra, iyice karışması ve pürüzsüz olması için mekanik silindirlerden geçiriliyor.

Asıl form elde edildikten sonra, renk tonları ayrı ayrı kaplarda mikrodalgada eritiliyor. Farklı tonlar birbiriyle karıştırılarak çeşitli renkler elde ediliyor. Hazırlanan bu tonlar, metal kalıplara dökülüyor ve 15 dakika kadar dondurucuda bekliyor.

Dondurucudan çıkınca, fazlalıkları küçük bir spatula yardımıyla temizleniyor ve kalıplarından çıkarılarak hazır hale getiriliyor.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...