Star Wars’un R2-D2’su Hayata Gözlerini Yumdu

Share

Star Wars’la birlikte efsaneleşen R2-D2’ya hayat veren Kenny Baker hayata gözlerini yumdu.

Dünya çapında milyonlarca hayranı olan ve en son vizyona giren Güç Uyanıyor filmiyle tekrardan gündeme gelen Star Wars serisinin R2-D2’su hayatını kaybetti. R2-D2’ye can veren İngiliz aktör Kenny Baker’ın uzun süre tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumduğu açıklandı.

16-08/13/kenny-baker-1471120440.jpg

Sadece 1.12 boyundaki Kenny Baker’ın Star Wars serisinden önce sirklerde çalıştığı dönemde Star Wars yaratıcısı George Lucas tarafından farkedilmesinin ardından R2-D2 rolüne uygun görülmüş.

Sirk Gösterisi Esnasında George Lucas Keşfetti!

O gün ki şartlar nedeniyle maket robotun içine sığabilecek tek aktör seçeneği olan Kenny Baker’ın bu sayede ün kazandığı belirtiliyor. Baker, geçtiğimiz yıl vizyona giren serinin son filmi Güç Uyanıyor dışında tüm Star Wars filmlerinde rol almıştı. Bunu yanı sıra Time Bandits, Flash Gordon, Labirynth gibi filmler de yine İngiliz aktörün rol aldığı yapımlar arasında.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...