“Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” Ekranlara Dönüyor mu?

Share

Emrah Serbes’in aynı isimli romanından senaryolaştırılarak ekranlara gelen ve büyük bir izleyici kitlesi oluşturan Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dördüncü sezon çekimlerinin başlayacağı iddiasıyla hayranlarını umutlandırdı.

Emrah Serbes’in Behzat Ç üzerine yeni çalışmalar yaptığına dair sosyal medyada haberler çıkmıştı. Ancak önceki gün Emrah Serbes’in arkadaşı Yiğit Kalafatoğlu’nun İnstagram üzerinden paylaştığı bir fotoğraf, iddiaların gerçeğe dönüşeceğini gösteriyor.

“Spoiler Alert! Amirim is back.. Soon #behzatç #emrahserbes #çArşı”

Peki iddilar ne kadar doğru?

Bu fotoğrafın yayımlanmasından sonra Behzat Ç hayranları hem Facebook üzerindeki gruplarda hem de Twitter’da bir gündem oluşturdular. Hatta Twitter’da #behzatcyeniden tabelası ülke gündeminde dördüncü sıraya kadar çıktı. Dizinin oyuncularına sosyal medya üzerinden mesajlar atıldı ve işin gerçek olup olmadığı ortaya çıkarılmaya çalışıldı. Ardından Emrah Serbes’ten esrarengiz bir açıklama geldi:

Bu açıklamadan sonra Behzat Ç ile ilgili yeni gelişmelerin olduğu kesinleşmiş oldu. Yeni sezon için bir başlangıç çok zor olsa bile en azından Behzat Ç’nin yeniden gündeme gelmiş olması ve yaratıcısı Emrah Serbes’in bu konu üzerinde kafa yorması Behzat Ç hayranlarının umutlanması için büyük bir adım.

Henüz resmileşmiş bir durum söz konusu değil. İlerleyen günlerde daha sağlıklı açıklamalar gelecektir. Şimdi medyada konuşulanlara bakalım.

İddialara göre;

Star TV ve Kanal D ile görüşmeler yapılıyor ve dizi yeni bölümleriyle yılbaşından sonra ekranlara dönebilir. Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu, Fatih Artman, Berkan Şal, Seda Bakan, Ayça Eren, Berke Üzrek, Ege Aydan, Güven Kıraç ve Nejat İşler’den oluşan Ana kadronun bozulmadan devam edeceği söylense de özellikle Nejat İşler Bodrum’da bir futbol kulübü yönetiyor ve Behzat Ç’den sonra sağlık sorunlarını da göz önünde bulundurarak yeni bir projede yer almayacağını açıklamıştı. Bu isimler arasından Seda Bakan’ın Behzat Ç’den sonra birçok projede yer aldığını ve “aranan yüzü” olarak yeni sezon için başka bir proje ile ekranlara gelebileceğini söyleyebiliriz. Erdal Beşikçioğlu’nun  rol aldığı “46 Yok Olan” isimli dizi de ekranlara veda etti. Diğer oyuncuların da yeni bir projede görev alacaklarına dair bir bilgi veya iddia yok. Dolayısıyla oyuncu kadrosu ile ilgili büyük bir sorun gözükmüyor.

“Aga Cinayet Var”

4. sezon senaryosu ise yine iddialara göre Behzat amirin emniyetten uzaklaştırılmasını konu alarak başlayacak. Türkiye gündemine neredeyse her bölümde dokunmuş olan dizi yeni sezonuyla da ülkemizde yaşanan gelişmeleri senaryosuna dahil edecek.

Behzat Ç, 3 sezon 96 bölüm yayınlanmış ve ekranlara veda etmişti. Dizinin “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm” ve “Behzat Ç. Ankara Yanıyor” isimli iki de sinema filmi çekilmişti. Özellikle samimi diyaloglar, oyuncuların karakterlerle tam uyuşması ve senaryonun gücü bir araya gelince daha ilk sezondan efsaneleşen bir dizi olmuştu Behzat Ç.. Ülke gündemindeki en büyük gelişmeden sokaktaki sıradan vatandaşın küçük bir sorununa kadar her şeyi senaryosuna dahil eden dizi, hayran kitlesini her sezon artırdı. Aslında dizinin devam etmesi bekleniyordu ama doğallığın getirdiği yoğun argo/küfür kullanımı ve dizideki alkol tüketimi, yayıncı kanal ve yapımcılar arasında sorunlar oluşturdu ki dizi 96. bölümüyle ekranlara veda etti.

Behzat Ç.’nin yeni bölümleriyle ekranlara gelmesi, ülkemizdeki sıradanlaşan senaryo/dizi sektörüne zıt olarak farklı olanı arayan izleyiciye hitap etme anlamında önemli olacak. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus var. Yeni bölümleriyle ekranda kalabilmek ve kanalların şartlarını kabul etmek adına dizinin kültleşen diyaloglarına ve göndermelerine balta vurulmaması gerekiyor. Diziyi sektörün içinde farklı kılan ayrıntılardan mahrum bırakmak hem kemikleşen Behzat Ç. seyircisini üzecektir hem de yapımcıları ve yayınlanacak kanalı, izlenme oranları açısından düşündürmeye yetecektir. Denge iyi sağlanırsa bu iş olur.

“Aga cinayet var”, “Saçma sapan gonuşma la!” repliklerini yeniden duymak dileğiyle…

Gökhan Eroğlu

Muğla Üniversitesi Edebiyat bölümü mezunu. Öğretmen ve idareci. Halen açiktan Medya ve İletisim okumaktadir. Metrobüsü bir şeyler okuyabilmek için kullanan tek insan. Müzik üzerine konuşmayı sever. Ayrıca motorsporlari ve özellikle Formula 1'i yıllardır yakından takip eder. 2005'te ilk Türkiye GP'de görev almıştır. Üniversite yıllarında kendisine sunuculuk ve radyoculuk yaptırmış bir ses tonuna sahiptir.

You may also like...