Üçüncü Köprü Geçiş Ücretleri Belli Oldu

Share

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, üçüncü köprünün geçiş ücretleriyle ilgili olarak, “Otomobiller 9 lira 90 kuruşa, kamyonlar ise 21 lira 29 kuruşa geçebilecek. Bu rakam sene sonuna kadar geçerli olacak” dedi. Arslan, Haydarpaşa Garı’nın tren garı olarak hizmet vermeye devam edeceğini ifade etti.

Bakan Ahmet Arslan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişiminin ardından projelerde herhangi bir aksama olmadığını belirterek, “Bütün büyük projelerimizi takvimlerimize uygun, hatta mümkünse daha da erken bitirmenin gayreti içindeyiz” dedi.

Arslan, şu ifadeleri kullandı:

“Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçişlerde ‘1 Ocak tarihindeki dolar kuru esas alınır, TL’ye çevrilir ve bu bir yıl boyunca geçerli olur’ ibaresi var. İnsanlarımız kesinlikle bilsinler ki hiçbir şekilde dolarla geçmeyecekler. Böyle bir şey söz konusu değil. Türkiye Cumhuriyeti, TL’ye bu kadar değer kazandırmaya çalışırken dolar bazlı iş yapmamız mümkün değil, doğru da değil. Hesaplama dolar bazlıdır.

Şu anki parayla 9 lira 90 kuruş. Otomobiller 9,9 liraya geçebilecek. Araçlar büyüdükçe aksına bağlı olarak fiyatlar değişiyor. Kamyon için de 21,29 lira. Bu sene sonuna kadar geçerli olacak. 1 Ocak’ta ise dolar kuruna bağlı olarak yeniden TL bazında bir rakam belirlenmiş olacak ve bir yıl boyunca da o geçerli olacak. Hiçbir şekilde vatandaşın dolarla işi yok.

İstanbul 3. Havalimanı ile ilgili herhangi bir finans sıkıntısının olmadığını, olmayacağını, insanlarımız bilsin. 3. Havalimanı planladığımız ve öngördüğümüz gibi gidiyor. İnşallah 2018’in ilk çeyreğinde 90 milyon yolcuya hitap eden ilk etabını açacağız.

OHAL kapsamında çıkan KHK ile bunların ilişkileri kesildi ama özellikle belirtmek istiyorum ki bu kişiler zaten 17-25 Aralık’tan sonra Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) içindeki fonksiyonlar yerine getirilirken tamamen uzaklaştırılmışlardı.

Dolayısıyla TİB’in içerisinde son 2-2,5 yıldır görev yapan arkadaşlarımız cansiperane bir şekilde bir de hainlere alet olmayacak bir TİB oluşturmak adına olağanüstü bir gayret sarf ettiler. TİB’de bu görevlerini yerine getiriyorlar. TİB zaten BTK’nın bağlı bir kurumuydu ama bugün itibarıyla o özerk yapısı diyelim tamamen kaldırıldı. Bu fonksiyonlarını BTK’nın başkanlığında yerine getirecek. Vatandaşın kafasında, o yanlışın içindeki insanlar hala görevlerinin başındalardı gibi bir algı vardı, bugün itibarıyla o algı da tamamen bitmiş oldu.

Haydarpaşa Garı, yüksek hızlı trenlerle birlikte İstanbul’a, İstanbullulara ve ülkemize tren garı olarak hizmet vermeye devam edecek.”

AA

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...