5’te 5: Rock’n Roll’un Kralı Elvis Presley

Share

‘Efsaneler ölmez’ lafı, sanıyoruz ki (hatta eminiz) Elvis Presley için söylenmiş. Ölümünün ardından 39 yıl geçmesine karşın Rock’n Roll’un Kralı unvanını kimselere kaptırmaya niyeti yok.

SoundExchange’e göre Elvis, son on yılın dijital ortamda en çok dinlenen sanatçısı. Şaşırıyor muyuz? Tabii ki de hayır. Gökyüzüne bakıp ‘Bir Elvis daha çal‘ diyoruz ve eşsiz melodilerden birini daha mırıldanmaya başlıyoruz.

Elvis’in kalbine giden yol şarkılardan geçer diye düşündük ve  en iyi 5 şarkısını listelemeye karar verdik. Bir hayli zor bir işe giriştiğimizi neden sonra anladık. Her biri efsaneleşmiş şarkıları 5 taneye indirgeme konusunda epey zorlu anlar geçirdik.

Ama bu yazı yazılmaya başlanmıştı nihayetinde. Herhangi bir işi yarım bırakmak karakterimize ters düştüğünden bitirmeyi hem kendimize hem de Elvis Presley’e borç bildik.

Bu şarkıları üzgünken, ayrılık acısı yaşarken, aşık olduğumuzda, kalbimiz küt küt attığında, durmaksızın dans ettiğimizde, yorucu bir günün ardından eve vardığımızda dinledik… Her Elvis şarkısı bir eve dönüş hikayesiydi. Ve her şarkı bittiğinde kendimizi evimizde hissettik.

Unutulmaz zamanların sanatçısına selam olsun. Karşınızda Rock’n Roll’un Kralı’ndan unutulmaz 5 şarkı:

5- Don’t Cry Daddy

4- Only You

3- In The Ghetto

2- Jailhouse Rock

1- It’s Now or Never

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...