California’da Korkunç Yangın

Share

ABD’nin California Eyaleti’ndeki yangının yayılmaya devam ettiği, kuru hava ve rüzgar nedeniyle geniş bir alanın risk altında olduğu belirtildi.

A firefighter radios that the Blue Cut Fire is burning on both sides of Highway 138  in Phelan, California.

ABD’nin California Eyaleti’nde önceki gün başlayan yangın kuru hava ve rüzgar nedeniyle yayılmaya devam ediyor.

Firefighters battle the Blue Cut wildfire near Cajon Pass, north of San Bernardino.

San Bernardino kenti yakınında başlayan ve birkaç saat içinde en az 20 kilometrekarelik alana yayılan yangına bin 300 kişilik ekiple müdahale edildiği ancak yangının henüz kontrol altına alınamadığı kaydedildi.

Firefighters cut a chain link fence to provide access for firefighting equipment.

Acil durum ilan edilen ve 82 bin kişi için zorunlu tahliye kararı alınan yangına müdahale eden iki itfaiyecinin yaralandığı ve hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

Burned structures and vehicles are left in the wake of the Blue Cut Fire that broke out in Devore near the Cajon Pass, California.

San Bernardino County İtfaiye Şefi Mart Hartwig, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının daha önce hiç görmedikleri bir hız ve şiddette ilerlediğini ifade ederek, tahliye edilen birçok kişinin evlerinden geriye bir şey bulamayacaklarını söyledi.

Firefighters monitor the progression of the Blue Cut wildfire as it burns burning near Cajon Pass, California.

Kızılhaç yetkilileri evlerini terk etmek zorunda kalanlar için barınma merkezleri oluşturdu. Yangından etkilenenlere yiyecek yardımı da yapılıyor.

Firefighters attempt to contain the blaze of the fast moving  Blue Cut fire, north of Los Angeles, California.

Yangın nedeniyle San Bernadino civarındaki bazı yollar kapanırken kurtarma çalışmalarına havadan ve karadan devam edildiği, 98 yaşında bir kadının helikopterle kurtarıldığı ifade edildi.

Fire crews attempted but could not stop the wildfire from spreading along Highway 138 in Phelan, California.

Meteoroloji yetkilileri Perşembe gecesine kadar bölgede şiddetli rüzgar, kuru hava ve yüksek sıcaklığın etkili olacağını aktararak, bunun yangının daha fazla yayılmasına neden olabileceği uyarısında bulundu.

A firefighter battles the Blue Cut wildfire near Cajon Pass, north of San Bernardino. California. Fire spokeswoman, Lynne Tolmachoff, told AFP, the wildfire poses "imminent threat to public safety, rail traffic and structures."

A melted sign shows the damage after a wildfire swept through Cajon Junction, California.

Firefighters battle the Bluecut Fire along Swarthout Canyon Road in the Cajon Pass. Officials with the San Bernardino National Forest say five years of drought coupled with dry, hot weather have turned the entire area into a tinder box.

The Blue Cut wildfire burns housings and trees near Cajon Pass, north of San Bernardino, California.

A firefighter keeps an eye on the fast-moving blaze.

A melted sign from a McDonald's restaurant shows the damage as firefighters check the area after a wildfire swept through Cajon Junction, California.

The Blue Cut Fire roars out of control towards home off Highway 138 in Phelan, California.

According to reports, the fast-moving blaze already engulfed 30,000 acres as of Wednesday morning.

An air tanker drops fire retardant on the Blue Cut wildfire in Lytle Creek, California.

AA, NTV, Mashable

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...