“Trump Çıplak”

Share

ABD’nin farklı eyaletlerindeki parklara bir gecede yerleştirilen çıplak Donald Trump heykelleri pek çok kişinin ilgi oldağı oldu. Heykel eylemini yapanlar Cumhuriyetçi başkan adayı Trump için ‘kral çıplak’ mesajını vermek istediklerini söylüyor.

Donald Trump heykelleri

Donald Trump’ın gerçek boyutlarında çıplak heykelleri bir gecede ABD’nin New York, Los Angeles, Seattle, San Francisco ve Cleveland parklarında belirdi.

Donald Trump heykelleri

Heykel eylemini düzenleyenler INDECLINE adlı anarşist kollektifi.

Donald Trump heykelleri

INDECLINE yazılı açıklamasında, “Bu heykeller aracılığıyla ABD tarihinin en çok nefret edilen siyasetçilerinden birisinin iğrenç iç yüzünün fiziki yansımasını herkese göstermek istedik” deniyor.

Donald Trump heykelleri

Yüzlerce kişi heykellerle birlikte farklı farklı pozlar vererek fotoğraflar çektirdi.

Donald Trump heykelleri

Kimileriyse heykeli taklit etmeyi tercih etti…

Donald Trump heykelleri

Eylem ABD genelinde büyük ses getirdi ve çok sayıda medya kuruluşu heykellerin haberini yaptı.

Donald Trump heykelleri

Ancak New York Park İdaresi, heykellerin izinsiz yerleştirildiğini açıklayarak çıplak Trump heykellerini söktü. İdare’nin açıklamasında “New York Parklar İdaresi, her türlü izinsiz heykel projesine karşı harekete geçer” dendi.

Donald Trump heykelleri

Donald Trump’ın resmi seçim kampanyası tarafından henüz heykellerle ilgili bir açıklama yapılmadı.

BBC

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...