Sarayda Taç Savaşı

Share

15 yıllık bir kan davası… Cornwall Düşesi Camilla Parker Bowles’un, Prens William’ın eşi, Cambridge Düşesi Kate Middleton’ı ilk gördüğü andan itibaren küçümsediği idda edildi. Bu iddia, kraliyet biyografi yazarı Christopher Andersen’a ait.

Christopher Andersen’a göre, Prenses Diana’nın ölümünün ardından Prens Charles ile evlenen 68 yaşındaki Parker Bowles, 34 yaşındaki Middleton ile yıllar önce, öğrencisi olduğu St. Andrews Üniversitesi’nde tanıştığında, geleceğin düşesine özel ilgi gösterdi. Middleton da müstakbel kayınvalidesinin bu çabasına minnettar oldu. Camilla Parker Bowles’u, ailesine “Çok sıcak, tam bir anne gibi” yorumuyla anlattı.

Ancak yazar Anderson’a konuşan bir kaynağa göre bu, Camilla Parker’ın dışarıdan görünen yüzüydü. Çünkü müstakbel kayınvalide, üvey oğlu Prens William’ın çok daha gösterişli ve soylu bir gelin seçmesi için entrikalar planlıyordu. Ve aktif olarak da William’ın bir aristokrat ile evlenmesi konusunda kampanya yapıyordu. Ona göre ideal olan, William’ın, Avrupa’nın kraliyet ailelerinden biriyle evlenmesiydi.

Kate Middleton’ın yetişme tarzının kötü olmasında, annesi Carole Middleton’ın sigara alışkanlığı ile “kaba saba ve yüzsüz” tutumunun etkili olduğunu düşündü.

Camilla Parker’ın kibirli bir tavır içinde olduğunu anlatan kaynağa göre, müstakbel kayınvalide, Kate Middleton’ın “tatlı görünen kalın kafalı biri” olduğunu söylüyordu.

Camilla Parker Bowles, Kate Middelton’a karşı ilk hamlesini, Prens Charles ile 2005 yılında gerekleşen düğünlerine katılmasını engelleyerek yaptı. Çünkü, kaynağın yorumuna göre, “Camilla bir başka kadının gölgesinde kalamazdı.”

Kraliyet içinden bir kaynağın iddiasına göre Camilla Parker Bowles, sevgilisinden ayrılması için Prens William’ın aklını çeldi. 2007 yılında ayrılan çift, daha sonra tekrar birbirlerine döndü.

Parker Bowles, Düşes Kate Middleton’ı sahnenin gerisine itmeyi hiçbir zaman başaramadı.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...