Almanya, Gıda ve Su Stoklanmasını Önerdi

Share

Almanya hükümeti, Soğuk Savaş’ın bitiminden bu yana ilk kez vatandaşlarına ulusal olağanüstü durumlara karşı su ve gıda stoğu yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Münih'te su sağıtımı, 13 Eylül 2015

Alman basını, uyarının Almanya İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı yeni sivil savunma planında yer aldığını yazdı.

Yeni sivil savunma düzenlemesinde, ulusal acil durumlarda kurtarma ekiplerinin her yere ulaşamaması ihtimaline karşı, vatandaşların kendilerine 5 gün yetecek kadar su ve 10 gün yetecek kadar gıda maddesi bulundurmaları tavsiye ediliyor.

Belgede Almanya sınırlarında milli savunma gerektirecek bir saldırı ihtimalinin bulunmadığı, yine de ülkenin güvenliğini tehlikeye atabilecek tehditlerin gözardı edilemeyeceği ve bu nedenle yeni bir sivil savunma planının gerekli olduğu belirtiliyor.

Yeni plan Çarşamba günü Alman bakanlara sunulacak.

Sosyal medyada alay konusu oldu

Haberin duyulmasının ardından sosyal medyada uyarıyı alaya alan paylaşımlar yapıldı.

Twitter’da Almanca #Hamsterkaufe (stoklama) etiketiyle talan edilmiş market görüntüleri paylaşıldı.

“#Stoklama: Süpermarketler açıldıktan iki saat sonra böyle görünecek”

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, bir okula yaptığı ziyarette de öğrencilere Almanya’nın su ve gıda rezervlerinin zehirlenmesi gibi bir durumda ya da petrol ve gaz kesintilerine karşı, cevap vermeye hazır olması gerektiğini söylemişti.

Bazı milletvekilleri planı “korku tellallığı” olarak niteleyerek eleştirdi.

Yeşiller Partisin’den Konstantin von Notz ise sivil savunma planının 1995’ten bu yana yenilenmediğini, bu nedenle güncellemenin mantıklı olduğunu söyledi.

Ancak Notz bu planın terör saldırısı senaryolarıyla karıştırılmaması gerektiği uyarısında bulunarak “Vatandaşların stok yapmasını gerektirecek boyutta bir saldırı olasılığı görmüyorum” dedi.

BBC

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...