Taksim’e Araç Girişi Paralı Olabilir

Share

İstanbul’da Taksim gibi trafiğin yoğun olduğu merkezlere araç girişinden ücret alınması tekrar gündeme geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerin gelirlerini artırmak amacıyla hazırladığı taslakta bu düzenlemeye de yer verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediye gelirlerinin artırılmasına yönelik bir taslak üzerinde çalışma başlattı.

Taslakta, şehir içi trafik cezalarının belediyelerce kesilmesi, taksiler dahil özel sektör tarafından yapılan taşımadaki elektronik bilet gelirlerinden belediyelere pay verilmesi istendi.

Taslağın en dikkat çekici bölümü ise, daha önceden de birçok kez gündeme gelen, büyükşehirlerde trafiğin azaltılması için ana merkezlere araç girişinden ücret alınması önerisi oldu.

Buna göre eğer taslak yasalaşırsa, Taksim gibi kent trafiğinin yoğun olduğu merkezlere araç giriş ve geçişlerinde ücret ödenecek.

Taslakta belediye personeline ilişkin öneriler de var. Buna göre, sözleşmeli çalıştırılacak kadroların genişletilmesi istendi. Yani uzman, memur, itfaiye, zabıta ve şoförlerin sözleşmeli olması istendi.

CNN

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...