‘Ayağımda Stilettolarımla Ölmek İsterim’

Share

ABD’li model ve oyuncu Carmen Dell’Orefice, zerafeti ve asaletiyle görenleri kendine hayran bırakan bir model… Tam 85 yaşında. Üstelik emekli de olmadı!

Pek çok model 35 yaşında emekliye ayrılıyor. Oysa 85 yaşındaki Carmen Dell’Orefice’in mesleğini bırakmaya hiç niyeti yok. Yaşam enerjisi ve güzelliğiyle büyüleyen Dell’Orefice, 1946 yılında 15 yaşındayken Vogue dergisine kapak oldu. Ve kariyeri başladı. 15’inden beri çalışmayı hiç bırakmadı.

Küçük yaşta modellik yaparak para kazanan Dell’Orefice’in en büyük hedefi maddi olarak sıkıntı çeken annesine yardımcı olabilmekti.

Moda ikonu; Irving Penn, Gleb Derujinsky, Francesco Scavullo, Norman Parkinson ve Richard Avedon gibi pek çok ünlü fotoğraf sanatçısıyla çalışma şansı elde etti.

Dell’Orefice, ünlü ressam Salvador Dali’nin ilham kaynağıydı.

Carmen Dell’Orefice, iyi bir uyku, düzenli yüzme ve stresten uzak durmanın kişiyi genç ve diri tuttuğunu söylüyor. Bu yüzden, yaşını hiç kafaya takmadığını ifade ediyor.

Ünlü model, birkaç kez estetik geçirdiğini de gizlemiyor: ‘Evet, birkaç minik dokunuş oldu. Ancak ne estetik ne de kozmetik insanın güzel görünmesi için yeterli. Önemli olan vücudun ve zihnin birlikte güzel olması.’

Resmi olarak modellik kariyerine en uzun süre devam eden kişi olan Carmen Dell’Orefice bu işi tam 70 yıldır yapıyor! En ünlü moda dergilerinin kapaklarını süsledi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na bile girdi.

Carmen’in ünlü sözü de şöyle: ‘Dilerim 100 yaşıma kadar yaşarım ve ölürken de ayağımda stilettolarım olur!’

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...