Domino’s Pizza, Drone’la Teslimata Başlıyor

Share

ABD merkezli uluslararası pizza dağıtım şirketi Domino’s Pizza, bugün itibariyle drone ile sipariş ulaştırma servisini başlattı. Şirketin yeni hizmeti hangi ülkelerde kullanımda olacak?

16-08/26/pizza-delivery-by-rc-helicopter-image10.jpg

ABD merkezli uluslararası pizza dağıtım şirketi Domino’s Pizza, yeni nesil sipariş ulaştırma servisleri kapsamındaki çözümünü gün itibariyle kullanıma sundu.

İnsansız hava araçları drone’lar ile müşterilerine siparişlerini ulaştırma hedefinde olan Domino’s Pizza’nın yeni hizmetinin ilk deneyimleri Yeni Zelanda’da gerçekleştirildi.

Domino’s pizza drone siparişi

Domino’s Pizza ile Flirtey şirketleri arasında gerçekleştirilen ortaklık sonucu ortaya çıkan proje, en verimli sipariş ulaştırma tekniklerine odaklanıyor.

Müşterilerine sipariş ulaştırma noktasında hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etme yoluna gitmeyi hedefleyen Domino’s Pizza, yeni çözümüyle kullanıcıların sipariş tercihlerini yüksek performansta gerçekleştirme yoluna gidecek.

Uzun bir süredir test aşamalarını sürdüren şirket, ürünün gerek kalitesinin korunmasında, gerekse de belirlenen lokasyona zamanında ulaşması noktasında herhangi bir problem ile karşılaşmadıklarını ifade ediyordu.

Halihazırda drone, robot, geleneksel motor kurye aracılığıyla siparişlerini müşterilerine ulaştıracak şirketin, önümüzdeki yıllarda tamamen insansız hava aracı sistemini kullanma yönünde tercihleri olduğu dile getiriliyor.

16-08/26/dominos-pizza-delivery-ap-640x480.jpg

Şu anki aşamada kullanıcıların drone ile pizza siparişi almaları yolunda önlerine çıkabilecek engellerden biri ise menü seçenekleri olarak gözüküyor. Nitekim şirket ilk etapta ürün yelpazesinde bulunan tüm besinleri kullanıcılara ulaştıramayacak.

Domino’s Grup Genel Müdürü ve CEO’su Don Meij konuyla ilgili yaptığı açıklamada; dünyada her yıl doğan insanların sayısı arttıkça, teslimat sürelerinin düştüğünü, kendilerinin gelecekte yenilikçi çözümlerle müşterilerine hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...