Yavuz Sultan Selim Köprüsü Bugün Açılıyor

Share

Yapılması doğaya vereceği zararlar nedeniyle tartışmalara neden olan 3. Köprü, bugün açılıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü adı verilen 3. Köprü’nün ismi de, Alevilerin hassasiyeti nedeniyle tartışmalara neden olmuştu. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bir çok ülkeden temsilciler katılacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, açılış töreninde, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili’nin yanı sıra çok sayıda ülkenin ulaştırma ve ekonomi bakanları da hazır bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın törene iştirak edecek Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov ve Bosna-Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı İzetbegoviç ile ayrıca ikili görüşmeler yapacağı belirtildi.

Görüşmelerde, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alınacak.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...