En İyi David Fincher Filmleri

Share

28 Ağustos 1962 doğumlu ünlü yönetmen David Fincher’ın doğum gününe özel kaçırılmaması gereken filmlerini sizler için sıraladık.

Dövüş Kulübü (1999)

Chuck Palahniuk’un ünlü romanından uyarlanan film kısa sürede kült mertebesine erişmişti. Başrollerinde Brad Pitt, Edward Norton ve Helena Bonham Carter gibi usta oyuncuları barındıran film mutlaka izlenmesi gerekenlerden. (IMDB Puanı: 8.9)

Se7en (1995)

Öldürme yöntemi olarak Hristiyanlıktaki 7 ölümcül günahı belirleyen bir seri katil ve onun peşine düşen iki dedektifi anlatan filmin başrollerinde Brad Pitt ve Morgan Freeman var. (IMDB puanı: 8.6)

Kayıp Kız (2014)

Evliliklerinin 5. yıl dönümünde kaybolan Amy Dunn ile bir anda şüpheleri üzerine çeken kocası Nick’in hikayesini anlatan film 2014’ün en filmleri arasında yer aldı. Oscar adaylığı bulunan filmin başrollerinde Ben Affleck ve Rosamund Pike yer alıyor. (IMDB Puanı: 8.2)

Ejderha Dövmeli Kız (2011)

Stieg Larsson’un aynı adlı romanından uyarlanan film David Fincher’ın en iyileri arasında sayılıyor. Filmin başrollerinde ise James Bond serisi ile tanınan Daniel Craig ve Rooney Mara yer alıyor. (IMDB Puanı: 7.9)

Sosyal Ağ (2010)

Tüm dünyada popüler olan sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve hikayesini anlatan 3 Oscarlı filmin başrollerinde Jesse Eisenberg, Andrew Garfield ve Justin Timberlake yer alıyor. (IMDB Puanı: 7.8)

Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi (2008)

Hayatı tersten yaşamaya başlayan ve yaşı ilerledikçe gençleşen Benjamin Button’ın hikayesini anlatan film 3 Oscar kazandı. Başrollerinde ise Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji P. Henson gibi oyuncular yer alıyor. (IMDB Puanı: 7.8)

Oyun (1997)

Kardeşinden aldığı hediye ile kendisini gerçek bir ölüm kalım oyununda bulan Nicholas Van Orton’ın yaşadıklarını anlatan filmin başrollerinde Michael Douglas ve Sean Penn var. (IMDB Puanı: 7.8)

Zodiac (2007)

İşlediği cinayetlerle ilgili basına ve polise önceden şifreli mesajlar yollayarak alay eden ABD’nin meşhur Zodiac katili ve onu yakalamaya çalışan 4 kişiyi anlatan filmde Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr, Mark Ruffalo gibi ünlü oyuncular var. (IMDB Puanı: 7.7)

Panik Odası (2002)

Kızı ile birlikte evlerine taşınan yeni boşanmış Meg Altman’ın evine taşındıkları gece 3 hırsız girer. Meg ve kızı da yeni evlerindeki panik odasına sığınır. Ancak hırsızlarla mücadelesi asıl yeni başlayacaktır. (IMDB Puanı: 6.8)

CNN

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...