Pokemon’la Aşk Başkadır!

Share

Torunlarınıza, ‘Aşkımız PokemonGo oynarken başlamıştı, yavrum.’ demeniz mümkün… Çıktığı andan itibaren bağımlılık yapan Pokemon Go artık bir çılgınlık halini aldı. Akşam sevgilileriyle sinemaya gitmektense Pikachu’yu yakalamayı tercih edenlerin ilişkileri tehlikede.

Ama her şeyin olduğu gibi, bu durumun da güzel bir yanı var: Pokemonu yakalamak için gelen insanlarla muhabbete başlamak…

Bir pazarlama dehası olan bu oyunun, insanları da bir araya getirme özelliği sayesinde yeni aşkların filizlenmesini bekliyorduk. Hatta kısa süre sonra, ‘PokemonGo oynarken tanışıp, evlendiler!’ tarzında haberleri de bekliyoruz. Ama oyunun bu tarafının bir sektöre dönüşmesi tahminimizden de çabuk oldu.

Zira oyunu oynarken sevgili bulabileceğiniz bir PokeDates servisi var artık. PokemonGo düşkünü yalnızlar, gözünüz aydın! Bu aslında online buluşma sitelerine çok benziyor: Önce bu servisten faydalanmak için online olarak bir anketi dolduruyorsunuz. Mesela sevgili adayınızda nasıl özellikler ararsınız, buluşmalarınızda nerelere gitmeyi seversiniz gibi soruları yanıtlıyorsunuz.

Aynı zamanda ne zaman, nereye Pokemon avına çıkacağınızı da paylaştığınız için ‘konunun uzmanları’ siz ve size benzer cevaplar veren oyuncular için uygun bir buluşma noktası belirliyor. Devamı da size kalıyor!

Ama bu servisin ilk üç buluşmasından sonra, her buluşma için yaklaşık 20 Dolarlık bir ücreti ödemeniz gerekiyor. Yani, doğal yollarla karşı karşıya geldiğiniz zaman yapabileceğiniz bu kaynaşmayı sürekli para vererek yapmak ister misiniz, orası size kalıyor.

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...