‘Slow Dance’ ile Zamanı Yavaşlatın

Share

Tasarımcı Jeff Lieberman tarafından tasarlanan Slow Dance, gerçek nesnelerin yavaş hareketlerini görünür kılan bir resim çerçevesi. Slow Dance çerçeve, içine yerleştirilen bitki ve kuş tüyü gibi objeleri optik illüzyonla ağır çekimde dalgalandırıyor.

Kablosuz internetin yaygınlaşması, teknolojik gelişmelerin son yıllarda ivme kazanması, akıllı telefonlarla birlikte sosyal medya uygulamalarının hayatımızın merkezine oturması hayatı hiç olmadığı kadar hızlı yaşamamıza sebep oluyor.

Robot teknolojisinin yanı sıra medya sanatları ve bilimleri konusunda uzmanlaşan ve aynı zamanda Discovery Channel’daki Time Warp programının sunuculuğunu da üstlenen Jeff Lieberman, Slow Dance’in yaratıcısı. Slow Dance, içine yerleştirilen objelerin ağır çekimde sallanmasını sağlayan fotoğraf çerçevesine benzer bir heykel.

Gizemli, göze hoş görünen, merak uyandıran eşyaları sevenlerin hoşuna gidecek Slow Dance, insanın görüş algısındaki sınırları bir avantaja çeviriyor ve yaratılan optik illüzyonla zamanı yavaşlatmış gibi bir yanılsama yaratarak imkansızı gözler önüne seriyor. Teknoloji, bilim ve sanatı birleştiren çerçeve, her gün etrafımızı çevreleyen doğal gizemleri ve güzellikleri hatırlatıyor.

Çerçevedeki iletken tel sarılmış makaranın iki ucundaki klipslere fotoğraf yerine yerleştirilen yaprak ve bitkiler ya da bireysel tasarımlar gerçek hayatta asla rastlanmayacak ağır çekim görüntüler yaratıyor.

Fotoğraf çerçevesinin aksine camı olmayan bu mistik heykel, hızlı hayatlarımıza bir parça sakinlik getirecek sihirli görüntüler yaratıyor ve şaşırtıcı olduğu kadar sakinleştirici bir deneyim yaşatıyor. Stresi azaltan, kısa süreli meditasyon etkisi de yaratan Slow Dance, bizlere bazı zamanlar yavaşlamamız gerektiğini anımsatıyor.

Kickstarter’da fon arayan ve 2017 Mart’ında destekçilere gönderilecek olan Slow Dance’ın 1 çerçeve ve 2 kuş tüyünden oluşan paketine erken sipariş döneminde 249 dolara sahip olunabiliyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...