Telefonun Çekmediği Yerlerde İletişim Sağlayan Anten

Share

Pensa tasarım ekibi tarafından geliştirilen goTenna, kablosuz bağlantıyla akıllı telefonla eşleşen ve nerede olursanız olun, şebeke olmasa bile bulunduğunuz konumu diğer goTenna kullanıcılarıyla paylaşabilmenizi sağlayan bir anten.

Açık hava etkinlikleri sırasında, aşırı yükleme sonucu yavaşlayan ağlarda, müzik festivallerinde ve acil durumlarda kullanılabiliyor. Şık görünümlü goTenna, dayanıklılığı ve esnekliği birleştiriyor.

VHF radyo dalgaları üzerinden bilgi gönderen goTenna, geleneksel 2 kanal radyo yayınına benzer bir şekilde bağlantı kuruyor. Aparatın kurduğu bağlantının radyo sinyalinden ayrıldığı nokta ise güvenli ve kimsenin giremeyeceği bir kanal üstünden çalışması.

Kullanıcı, cep telefonu şebekesine ya da baz istasyonuna gerek kalmadan özel bir şifrelemeyle GPS konumunu ya da metin mesajını karşısındaki kullanıcıya ulaştırabiliyor. goTenna; kamp, dağcılık veya yürüyüşte, internet ağına, uyduya bağlanılamayan, şebekenin çekmediği yerlerde veya uluslararası yolculuklar sırasında bir kurtarıcı olarak devreye giriyor.

Basitçe kullanılabilen sürgülü yapıdaki, eloksallı alüminyumdan (alüminyum oksit tabaka) oluşan su geçirmez anten, sabitlenen kayışı sayesinde sırt çantasına, monta tutturulabiliyor ya da çantada rahatlıkla taşınabiliyor. goTenna, anteni muhafaza eden kapaktan yukarı doğru çekilip uzatıldığında en iyi şekilde performans gösteriyor.

Prototip aşamasındayken pek çok testten geçirilen goTenna şu an Doctors Without Borders ve Unicef gibi uluslararası organizasyonlar ve insani yardım kuruluşları tarafından kullanılıyor. goTenna’ya internet sitesinden 199 dolar karşılığında sahip olabilirsiniz.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...