Formula 1, Liberty Media’ya Satılıyor

Share

ABD merkezli medya şirketi Liberty Media’nın, dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu olan Formula 1’i 8,5 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacağı açıklandı.

Yaklaşık bir yıldır F1’in satılacağına dair söylentiler vardı.

ABD’li milyarder John Malone’a ait olan şirket, F1 hisseleri için 4.4 milyar dolar ödeyecek.

Şirket, F1’in en büyük hissedarı olan İngiliz özel sermaye şirketi CVC Capital’den F1’in yüzde 18.7 hissesini satın alacak.

Tam satış işlemleri ise anlaşmanın onaylanması ardından gerçekleşecek. Anlaşmanın 2017’nin ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Liberty Media bunun yanında F1’in 4.1 milyar dolarlık borçlarını da üstlendi.

Ecclestone görevine devam edecek

F1'in CEO'su Bernie Ecclestone

Formula 1’in CEO’su olan Bernie Ecclestone’un 3 yıl daha görevde kalacağı, 21st Century Fox’un Başkan Yardımcısı Chase Carey’nin ise F1 yönetim kurulu başkanı olacağı belirtildi.

85 yaşında olan ve 40 yıldır F1’i yöneten Ecclestone haberi “Liberty Media ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” diyerek karşıladı.

Ecclestone satış görüşmelerini sürdürmek amacıyla Londra’da olacağı için, 18 Eylül’de Sinagpur’da yapılacak yarışları da yerinde takip edemeyeceğini açıkladı.

Son yıllarda F1 yarışlarının televizyon reytinglerinde düşüş yaşanıyor.

Çoğunlukla Avrupa’da takip edilen yarışlara özellikle ABD’deki ilgiyi artırmanın yolları aranıyordu.

BBC

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...