NASA’dan Bugüne Kadarki En Detaylı Mars Fotoğrafları

Share

NASA’nın Mars’taki uzay aracı Curiosity, dün gezegenin yüzeyinde çıktığı gezintiden bugüne kadarki en detaylı jeolojik katman görüntülerini Dünya’ya gönderdi.

Mars Curiosity

ABD Havacılık ve Uzay dairesinin (NASA) 2012’den bu yana Mars’ta bulunan aracı Curiosity (Merak) bugüne kadarki en detaylı Mars fotoğraflarını merkeze gönderdi.


Mars Curiosity

Bu yakın plan fotoğrafta Mars’taki kayaç yapısı ve milyonlarca yıl içerisinde oluşmuş jeolojik katmanlar net olarak görülebiliyor.


Mars Curiosity

Curiosity’nin bu karesi hem eğimli tepeciklerin hem de kaya tabakalarının bulunduğu ve ‘Murray Tepeleri’ olarak bilinen bölgeden.


Mars Curiosity

Bu fotoğraftaysa, ufukta Gale kraterinin çeperi görünüyor.


Mars Curiosity

Curiosity’nin yakın plandan çektiği bu fotoğrafta, jeolojik katmanlar net olarak görülebiliyor.


Mars Express Uydusu

NASA’nın yanı sıra Avrupa Uzay Ajansı’nın da (ESA) Mars görevi sürüyor. ESA’nın Mars Express uydusu, gezegeni kuşbakışı görüntüleyerek, geçmişte Mars’ta yaşam olup olmadığını araştırıyor.

BBC

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...