Patatesli Tart

Share

Hayal ve gerçek bu tarifte buluştu…

Malzemeler:

Hamuru için:
1.5 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
150 g soğuk tereyağı
2 yemek kaşığı soğuk su

Beşamel soslu dolgu için:
50 g tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı bardağı süt
Tuz
Toz beyaz biber
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

Üzeri için:
2 patates
Taze biberiye

Hazırlanışı:
Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Toparlanan hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Beşamel sos için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyin ve rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Unun topaklanmaması için sürekli karıştırarak sütü azar azar ilave edin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Tuz ve baharatları ilave edip ocaktan alın. Dinlenen hamuru tart kalıbınızından biraz daha büyük olacak şekilde açın ve hafif yağladığınız tart kalıbına yerleştirin. üzerine çatalla delikler açıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine beşamel sosu yayın. Küçük kurabiye kalıplarıyla kestiğiniz patatesleri üzerine yerleştirin. Patatesler kızarıncaya kadar 20-25 dakika daha pişirin.

Üzerini taze biberiye dalları süsleyip servis yapın.

Lezzet/Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...