Fotojenik Kadınların 5 Sırrı

Share

En güzel anlarda hatıra olsun diye çektiğiniz fotoğraflarda bazen istediğiniz gibi çıkmazsınız. Gözleriniz kapalı çıkar ya da olduğunuz kilodan fazla gözükürsünüz. Ancak fotojenik kadınların uyguladığı tüyoları uygulayarak siz de fotoğraflarınızda her zaman güzel çıkmayı başarabilirsiniz.

1- Durma Açılarını Bilirler
Otururken fotoğraf çekiliyorsanız kamera çene hizanızın altında olmamalı. Tam karşıdan ya da yukarıdan çekilen fotoğraflar daha güzel çıkar. Eğer kameranın konumunu ayarlayamıyorsanız çene hizanızda duran fotoğraf makinasına karşı hafif başınızı eğip biraz ileriye iterek daha iyi bir açı oluşturun.

Young Fashion Woman on Autumn Background

2- Rahat Davranırlar
Fotoğraflarınızda doğal ve güzel çıkmak istiyorsanız siz de kamera karşısında rahat olun. Kendiniz gibi olun ve fotoğraf makinasının karşısında kasılmayın.

3- Gözlerini Kısarlar
Fotoğraf çekilirken dişlerini göstererek çok fazla gülümsemezler. Sadece hafif bir gülüş yapıp gözlerini kısarak kameraya doğru bakarlar.

4- Göz Hilesi Uygularlar
Çoğu zaman fotoğraflarda gözler kısık ya da kapalı çıkar. Bu sinir bozucu duruma imkan vermemek içinse göz hilesi uygularlar. Fotoğrafı çeken kişi üçten geri saymaya başlar ve o sırada kamera karşısındaki gözlerini kapalı tutar. Bir rakamını duyunca ise gözlerini açarlar ve anında fotoğraf çekilirler. Böylece uykulu ve yorgun bakışlar yerine kameraya daha canlı bakarlar.

5- Kamera Karşısında Çalışırlar
Kamera karşısına geçerek nasıl poz vereceklerine çalışırlar. Vücut yapılarının hangi pozda daha güzel ve zayıf çıktığını belirlerler.

InStyle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...