Buz Otel Artık Hiç Erimeyecek

Share

İsveç’teki Jukkasjärvi kasabasında her kış, kardan ve buzdan yapılan büyülü bir otel inşa ediliyor. Hava sıcaklığı artınca ise otel eriyor. Fakat bu yıl ekstra özel bir otel inşa edilecek. Kuzey Kutup Dairesi’nin 7 gün 24 saatlik güneşi sayesinde bu otel erimeyecek.

Geçtiğimiz yılın sonunda yapılan açıklamaya göre, Icehotel’in yanı sıra Icehotel 365 inşa edilecek. Otel müşterileri gece güneşinin altında kayak ya da tekne turu gibi aktivitelere katılabilecek.

Isıyı içeride değil dışarıda tutacak

Yeni otel 2100 metre karelik bir alana, tıpkı Icehotel gibi yakındaki Torne Nehri’nden alınan buz ve karla inşa edilecek. Otel yıl boyunca açık olacak ve erimemesi için güneş enerjili bir soğutma sistemi kullanılacak.

Icehotel 365’in mimarlarından Hans Eek, “Oteli ayakta tutmak için kullanılan teknoloji aslında oldukça basit ve sürdürülebilir. Normalde ısıyı binanın içinde tutmaya çalışırız, fakat bu sefer ısıyı dışarı atabileceğimiz bir bina inşa ediyoruz.” diyor.

Güneşin hiçbir zaman tam olarak batmadığı yaz aylarında, güneş panelleri sayesinde elektrik üretilecek. Elde edilen elektrik, otelin sıcaklığını -5 derecede tutacak.

Özel tasarımlı odalar

Otelde sauna ve banyosu olan 9 tane suit, seçkin sanatçılar tarafından dizayn edilen 11 tane art suit olacak. Ayrıca çeşitli içkiler sunan bir bar da bulunacak. Bu yılın odaları arasında, heykeltraş Ferdinand Cheval anısına tasarlanan “White Cathedral” ve Nicolas Triboulot ile Ferdinand Manzi tarafından tasarlanan odalar var. “Lapland Waves” adlı suiti tasarlayan Luca Roncoroni’in ilham kaynağı ise İsveç’teki Lapland bölgesi.

Her iki Icehotel’in de Kasım ayında açılması planlanıyor.

New Atlas, Dünya Halleri

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...