İngiltere’de iPhone 7 Kuyruğu Boş Kaldı

Share

iPhone 7’nin satışa çıkışı İngiltere’nin Londra şehrinde de gerçekleşirken, geçen senenin aksine bu yıl kimse sabahlamadı ve sadece birkaç kişi yeni telefonu almak için sıraya girdi.

The Covent Garden Apple Store, where journalists probably outnumbered customers at the beginning of the iPhone 7 launch.

Dünyanın pek çok bölgesinde yeni Apple amiral gemisi iPhone 7’nin ilk gün satışları gerçekleşirken, bir tanesi de İngiltere başkenti Londra’daydı fakat şaşırtıcı bir şekilde, sadece 10 kadar şemsiyesini kapıp gelmiş insan Convent Garden’daki Apple mağazasında kuyruk oluşturdu.

İngilizler iPhone 7’ye ilgi göstermedi

Her ne kadar buna ‘kuyruk’ demek pek doğru bir tabir olmasa da, geçtiğimiz yıl yine aynı yerde yapılan Londra etkinliğinde insanlar saatler, hatta günler boyunca son model akıllı telefonu eline alabilmek için beklemişti. Bu yıl ise toplanmaya bile çaba göstermediler.

Peki neden İngiliz vatandaşları iPhone’a olan eski ilgisini bu sene göstermedi? İlk teori olarak stokların dünya çapında tükenmesini gösterebilir. iPhone 7 Plus ve Jet Black iPhone 7 modelleri ilk gün için elde kalmadı ve pek çok yerde çoktan satıldı. Sınırlı sayıda ise sadece bazı bölgelerde vardı ve İngiltere bunlardan birisi değildi.

16-09/16/iphone-7-londra.jpg

Bir yandan da İngiltere’de Perşembe günü yoğun bir yağış vardı ve geceden sabaha kadar devam etti. Bolca da şimşek çakınca, muhtemelen insanlar için çıkış günü sokakta beklemek iyi bir seçenek olmayacaktı. Bu da iPhone 7’ye olan ilginin azalmasında etken oldu.

Kalabalığın ufak çaplı olmasının üçüncü nedeni de, artık Apple müşterilerinin telefonlarını rezervasyon yoluyla satın almaları oldu. Müşteriler istedikleri telefonu seçtiler, saatini belirlediler ve bu şekilde satın alımı gerçekleştirdiler.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...