Google Allo Kullanıma Sunuluyor

Share

Mayıs ayında düzenlenen Google I/O etkinliğinde tanıtılan anlık mesajlaşma uygulaması Google Allo nihayet kullanıma sunuluyor. Aynı etkinlikte tanıtılan video görüşme uygulaması Google Duo’yu geçen kullanıma sunan şirket bu hafta içerisinde ise Allo uygulamasını aktif duruma getirecek.

iMessage ve WhatsApp’ın önemli bir rakibi olması beklenen Google Allo, Android Police sitesinde yer alan habere göre bu hafta içerisinde (muhtemelen 21 Eylül’de) kullanıma sunulacak.

Dilerseniz buradaki link aracılığıyla Google’ın aylar önce başlattığı ön kayıt programına kayıt yaptırabilirsiniz. Bu sayede Google Allo yayınlanır yayınlanmaz akıllı telefonunuza bir uyarı gelecek ve uygulamayı çıktığı an kullanmaya başlayabileceksiniz.

Google Allo nedir?

16-09/19/google-allo.jpg

Google’ın yeni anlık mesajlaşma uygulaması Hangouts’a göre daha yetenekli görünüyor. Uçtan uca şifreleme özelliğine sahip olan Google Allo uygulamasını cep telefonu numaranız ya da Google hesabınızla aktif edebileceksiniz.

Google Allo, Google Asistan ile entegre çalışıyor. Bu sayede sohbet mesajlara otomatik yanıtlar verebilir ya da sohbet içerisinde geçen konuşmalara bağlı olarak karşınıza kartlar çıkarabiliyor. Yine uygulama içerisinde Google Asistan’a sorular yöneltmek mümkün.

Google Allo’nun yetenekleri bunlarla sınırlı değil. Uygulamada gönderilen mesajları büyütüp-küçültebilir, fotoğraflar üzerine notlar yazabilir ve karşı tarafa eğlenceli çıkartmalar gönderebilirsiniz.

Google Allo hem Android hem de iOS platformlarında kullanıma sunulacak.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...