iPhone 7 Tıslıyor Mu?

Share

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde işlemcinin tıslama sorunu olduğu haberleri yayılmaya başlamıştı. İnceleme öncesi iPhone 7’yi teste soktuk. Acaba tıslama var mı yok mu?

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın birinci bölge ülkelerde satışa sunulmasının ardından, modellerle ilgili bilgi akışı da yoğunlaşmaya başladı.

İşlemciden ya da devre bileşenlerinden tıslama sesi neden çıkar?

İşlemci, batarya, anakart üzerindeki pek çok aktif devre bileşeninden düşük şiddetli sesler çıkar. Özellikle bilgisayarlarda kullanılan eski anakart bobinlerinden, kondansatörlerinden ve transistörlerinden yoğun güç tüketiminin olduğu anlarda tıslama seslerini eski overclock severler ve sürekli sistem testleri yapanlar bilirler.

Elektrik akımının çok hızlı bir şekilde akması nedeniyle, yoğun kullanımda sesler çıkabiliyor. Fakat bugüne kadar akıllı telefonlar tarafında böyle bir duyum ortaya çıkmamıştı.

Sesin tam olarak işlemciden mi çıktığı net değil fakat işlemci bölgesinden geldiği biliniyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...