Bir Bardak Bira Sosyalleştiriyor

Share

İsviçre’deki Basel Üniversite Hastanesi’nde eşit sayıdaki 60 sağlıklı erkek ve kadın üzerinde yürüttükleri çalışmada alkollü ve alkolsüz bira kullandılar.

Yüz tanıma ve empati testlerine tabi tutulan katılımcılardan özellikle kadın olanlarının başkalarıyla vakit geçirme ve sohbet etme isteğinin arttığı gözlemlendi.

Bira içen kişilerin başkalarının mutlu yüz ifadelerini daha iyi algıladığı ve empati kurmaya daha yatkın oldukları da görüldü.

‘Alkol insanları daha mutlu ve sosyal yapıyor’

Araştırma heyetini yöneten Profesör Matthias Liecht, “Çoğumuzun bira içmesine ve kişisel deneyimler sayesinde üzerimizdeki etkilerini bilmemize rağmen, biranın sosyal duyarlılık üzerindeki etkisi hakkında çok az sayıda bilimsel veri elde edilmiş” diye konuştu.

Avrupa Nöropsikofarmakoloji Koleji’nden (ECNP) profesörü Wim van den Brink de araştırmayla ilgili “Bu halk arasında da bilinen, alkolün insanları daha mutlu ve sosyal yaptığı bilgisini kanıtlayan enteresan bir araştırma. Cinsiyetler arasındaki tepki farklılıkları erkek ve kadınların alkol eşiğinin farklı olmasıyla açıklanabilir” yorumunu yaptı.

Araştırma, Psikofarmakoloji dergisinde basılacak ve Avrupa Koleji’nin Nöropsikofarmakoloji Kongresi Konferansı’nda sunulacak.

BBC

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...