Artık Gıda Satan Süpermarket Açıldı

Share

İngiltere’de süpermarketlerin reyonlardan indirip çöpe attığı ancak hala son kullanma tarihi geçmemiş gıdalar yeni açılan bir gıda marketinde tekrar satışa sunuluyor. Ürünlerin fiyatını ise müşteri belirliyor.

‘Real Junk Food Project’ (Gerçek Çöp Gıda Projesi) süpermarketlerde satılamayan gıdaları Leeds kentindeki bir depoda topladı. İngiliz Independent gazetesi özellikle ailesinin gıda ihtiyacını karşılayamayanların yeni açılan ve artık gıda satan marketten faydalanacağını yazdı.

Leeds'te açılan süpermarket

The Real Junk Food Project, süpermarketlerde satılmadığı takdirde atılacak olan ürünleri topluyor ve bazı şehirlerde ‘istediğini öde’ temalı kafelerde artık yiyeceklerden yaptığı yemekleri satıyor ve paylaşıyor.

Artık gıda marketinin kurucusu Adam Smith her şehirde böyle bir süpermarket açmak istiyor. Smith, “Gönüllülere ihtiyacımız var. Sürücülere, taşımacılara, rafları düzenleyecek insanlara, temizlikçilere… İnsanların yardım edebilmesi için birçok yol var” diyor.

Leeds'te açılan süpermarket

İngiltere’nin başkenti Londra’da yayımlanan Evening Standard gazetesinin yaptığı bir araştırmaya göre, süpermarketler yılda yaklaşık 300 milyon dolarlık yiyeceği atıyorlar.

BBC Türkçe

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...