Nike’tan Kendi Kendini Bağlayan Ayakkabı

Share

Teknoloji dergisi Wired, Nike’ın meşhur İnovasyon Mutfağı’na girdi ve önümüzdeki kasım ayının sonunda piyasaya çıkacak, bağcıkları otomatik olarak bağlanabilen HyperAdapt 1.0‘i ilk elden inceleme fırsatı buldu.

hyperadapt1

Nike, ilk olarak Geleceğe Dönüş serisinde görünen Nike Mag ayakkabılarda karşımıza çıkan bu teknolojiyi yeni modellerde gerçeğe dönüştürmek için çalışmalar yürüttüğünü söylemişti ve nihayet 28 yılın ardından söz konusu ayakkabı ortaya çıktı. HyperAdapt 1.0 adını taşıyan ayakkabı, dört ana bileşenden oluşuyor. Bunlar sırasıyla ayağınızın ayakkabıya girdiğini algılayabilen topuk sensörü, kablolu bağcık sistemi, bağcıkları sıkıp gevşeten yüksek teknoloji ürünü bir mini motor ve hem motor hem de ayakkabının arkasındaki LED’lerin ihtiyaç duyduğu enerjiyi üreten batarya.

hyperadapt2

Yan tarafında bulunan bir düğmeyle bir iki saniye gibi bir sürede baıcıkları sıkılaşabilen ve gevşeyebilen HyperAdapt 1.0’in şarjı yaklaşık iki hafta kadar gidiyor. Pil durumuna göre renk değiştiren LED’ler kırmızıya döndüğünde ayakkabılara sabitlenen batarya manyetik şarj aparatıyla üç saat gibi bir sürede tamamen doldurulabiliyor.

hyperadapt4

hyperadapt5

hyperadapt6

28 Kasım’da özel mağazalarda randevu ile satışa sunulacak HyperAdapt 1.0’in fiyatının ne olacağı henüz açıklanmış değil.

Ceyms

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...