Peynir Bağımlılık Yapıyor!

Share

ABD’de Michigan Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar, peynirin de uyuşturucu gibi bağımlık yaptığını ortaya çıkardı. Bilim insanları, araştırmalar sonucunda peynirde bulunan casein kimyasalının beyindeki reseptörleri tetikleyerek bağımlılık yarattığı sonucuna ulaştı.

Araştırmacılar, dünya üzerinde en çok bağımlılık yaratan yiyeceklerden biri olan pizzanın bu özelliğini de içerdiği fazla miktarda peynire bağlandı.

Çalışmada imzası olan isimlerden biri olan Erica Schulte, şişmanlığın genel olarak bir yeme problemİ kabul edilmesine rağmen, bunun “yemek bağımlılığının” bir belirtisi olduğunu belirtti. Araştırmacılar, casein’in sütte az miktarda bulunduğunu, ancak 1 kilogram peynir üretmek için 10 litre süt gerektiğini, bu yüzden peynirin yüksek oranda casein içerdiğine dikkat çekiyor.

Bir insanın yılda ortalama 35 kilogram peynir tükettiğine dikkat çeken uzmanlar, bunun da bağımlılık tezini doğrular nitelikte olduğuna dikkat çekiyor.

NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...