Alışverişte Yapılan En Büyük Hata

Share

Alışveriş sırasında bazen kendimizi kaybettiğimiz zamanlar olur. Eve geldiğimizde ihtiyacımız olmayan şeyleri de poşette gördüğümüzde ise geç de olsa yaptığımız hatanın farkına varırız. Ancak bazı noktalara dikkat ederek gereksiz alışverişleri önleyebilir ve alışveriş sırasında çok fazla para harcamamızı engelleyebilirsiniz.

Sorun: Paranızın Çok Daha Fazlasını Harcamak
Yapılan en büyük hata, elinizdeki paradan daha pahalı bir şey satın almaktır. Bazen kendinizi şımartmayı ve mutlu etmeyi seçebilirsiniz, bu bir sorun değil ama bunu bilinçli olarak yapmanız gerekiyor. Ay sonunda kredi kartınızı kontrol ettiğinizde pişman olmamalısınız.

Çözüm 1: Nakit Para İle Alışverişe Çıkmak
Yanınıza bütçenizden sadece alışverişe harcamak istediğiniz kadar nakit para alın. Nakit para somut olduğu için sürekli harcamalarınızı takip edebilirsiniz ve daha özenli seçim yapacağınız için aldığınız ürünler sizin içinize sinen ürünler olacaktır.

Çözüm 2: Online Alışverişinizi Zekice Yapın
Genelde internetten bir şey almak istediğimiz zaman sadece olmak istediğimiz ürünü araştırır ve onu alırız. Ancak internette tek tıkla bir şey satın almamız mümkün olduğu için gerçeklerden uzaklaşıp ne kadar para harcadığımızı unutabiliriz. Bu yüzden internetten alışveriş yaparken birkaç kez düşünmelisiniz.

Çözüm 3: Finansal Durumunuzu Sıklıkla Kontrol Edin
Bütçenizi ve harcamalarınızı kontrol etmek için akıllı telefonlar için bir çok uygulama var. Bu uygulamaları kullanırsanız daha güvenli harcamalar yaparsınız.

Çözüm 4: Bir Bütçeye Tutunun
Maaşınızı aldığınız zaman hemen alışverişe çıkıyorsanız ve ay sonlarında zorlanıyorsanız kendinize bir bütçe belirleyin. Harcamalarınızı bütün ayı düşünerek yapın. Eğer almak istiyorsanız alın, ihtiyacınız yoksa da almayın.

InStyle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...