Jeep Compass

Share

Jeep’in yenilenme hareketi dur durak bilmiyor. FCA komtrolünde olan firmanın orta boy SUV modeli Compass tamamen yenileniyor. Daha derli toplu bir görünüme kavuşan aracın halk önüne çıkmasıyla Los Angeles otomobil fuarını bulacak.

Küçültülmüş bir Grand Cherokee gibi görünen yeni Compass’ta ince uzun bir ızgara, küçültülen farlar, çok daha agresif görünen ön tampon, çift gövde rengi seçeneği, koyu renkli jant seçenekleri, kalın D sütunu, yatay LED stoplar ve yüksek bir arka tampon dikkat çeken detaylar arasında.

İç mekanı tamamen yenilenmiş olsa da tanıdık duran araç bu bölümü neredeyse tamamen Cherokee ile paylaşıyor. Üç kollu direksiyon simidi, büyük ve renkli bilgi ekranı, dik yerleşime sahip orta havalandırma ızgaraları, büyük dokunmatik ekran, havalandırma kumandaları ve vites kolunun tamamı Cherokee’de de aynı şekilde görev yapıyor.

Boyutlarında büyük bir değişim yaşanmayan Compass’ın en çok değişen ölçüsü azalan yüksekliği olmuş. Teknik detayları açıklanmayan otomobilde Cherokee ve Renegade’de kullanılan motor ve şanzımanların kullanılması muhtemel.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...