Her on kişiden dokuzu kirli hava soluyor

Share

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, her 10 insandan 9’u, hava kirliliğinin limitleri aştığı bölgelerde yaşıyor.

İngiltere'de hava kirliliği

Independent’ın WHO’nun raporuna dayandırdığı haberine göre, örgüt tarafından yayınlanan interaktif haritada, sülfat, nitrat ve siyah karbon gibi partiküllerin akciğerlere nüfuz ettiği ve birçok hastalığa neden olduğu belirtildi. Dünya nüfusunun yüzde 92’sinin, Dünya Sağlık Örgütü’nü belirlediği hava kalitesi sınır değerlerinin üzerindeki bölgelerde yaşadığı bildirildi.

WHO’dan açıklanan yeni raporda, dünyada her yıl 3 milyon kişinin dış ortamdaki hava kirliliği sebebiyle hayatını kaybettiği belirtilerek, iç ortamdan kaynaklanan hava kirliliğinin de aynı şekilde ölümcül oranlara ulaşabileceği kaydedildi.

WHO’da toplum sağlığı direktörü olarak görev yapan Dr. Maria Neira, raporda yayımlanan yazısında, “Dünya üzerinde birçok şehirde hava kirliliği son yıllarda büyüyen bir tehdit haline geldi. Günümüzde hem iç mekan hem de dış mekan hava kirliliği sağlığın en büyük çevresel riski olarak göze çarpıyor. Buna bağlı olarak yıllık her 10 ölümden biri de hava kirliliği nedeniyle gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...