Sağlıklı Ekmeğin Sırları

Share

Ekmeğin sağlıklısını tüketmek istiyorsan bu tüyoları kaçırma:

1- Tam tahıllı olması önemli

Ekmeğini seçerken her zaman önceliğin tam tahıllılardan yana olsun. Tam tahıllı ürünler, tahılın tamamını kullanır. Böylece sisteminde daha fazla lif, protein, vitamin ve mineral alırsın.

2- ‘Tam tahıllı’ yazsa bile dikkat

2 ekmek

Bazı ekmekler, içerikleri %51 yazsa bile tam tahıllı etiketini kullanabiliyorlar. Bu yüzden sen %100 tam tahıllı olanları tercih etmelisin. %100 ibaresini gördüğün zaman, bir serviste 15 gram tam tahıl almış olursun. Geleneksel ve organik ürünler arasında gidip geliyorsan, organikten ziyade geleneksel ürünlere yönelmen daha iyi olacaktır.

3- İçindekiler ne kadar az olursa o kadar iyi

3 ekmek

Yapay tatlandırıcılar, renklendiriciler ya da koruyucu maddelerin olmaması sağlığın için daha iyi olacaktır. Hidrojenize yağlardan ve diğer maddelerden de uzak durmaya çalış.

4- Life odaklan

1 tam tahili

Lif, beslenmen için oldukça önem taşıyor. Seni tok tutuyor, sindirim sisteminde işlerin yolunda olmasını sağlıyor ve sindirim sağlığını destekliyor. Ekmeğinde ne kadar lif olduğuna dikkat et. Her bir diliminde 3 gramdan daha fazla lif bulunması iyi olacaktır. Ayrıca günde 25 gram lif tüketmeye ve bu miktarın yarısını tam tahıllılardan karşılamaya çalış.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...