Telefonuna Bakmayan Sürücülere, Kahve Hediye!

Share

Güzel bir sabah kahvesi için insan her şeyi yapabilir. İşte Toyota bu gerçeği, yolları daha güvenli hale getirmek için kullanmaya karar vermiş! Böylece kahve zinciri Komeda’s Coffee ve telekomünikasyon şirketi KDDI Corporation ile iş birliği yaparak Driving Barista adlı ücretsiz mobil uygulamayı kullanıma sunmuş.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği “A Sirious Safety Message” kampanyasının ardından yol güvenliğini ne kadar önemsediğini bir kez daha gösteren Toyota, Driving Batista’nın yaratılma amacını da “Japonya’daki trafik kazalarını ve bu kazalara bağlı can kayıplarını sıfıra indirmek” şeklinde açıklıyor.

Akıllı telefonlarda, yer çekimine bağlı ivme hareketlerini algılayan gyro sensörünü (jiroskop) ve GPS’i kullanarak çalışan uygulama, sürücünün telefonu kullanıp kullanmadığını ve ne kadar mesafe katettiğini algılayabiliyor. Sürücü ilk 100 km’yi tamamladığında ilk bedava kahve kuponunu kazanıyor, ardından her 200 km’de bir kupon kazanmaya devam ediyor. Sürücü telefonunu eline alırsa mesafe sayacı sıfırlanıyor ve önceden kazanmış olduğu tüm kuponlarını kaybediyor.

iOS ve Android versiyonları mevcut olan uygulama, şu anda yalnızca Japonya’nın son 13 yıldır en çok otomobil kazası yaşanan bölgesi Aichi Prefektörlüğü’nde aktif.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...