Yaya Geçidi Dediğin Rengarenk Olur!

Share

Sıkıcı görüntüye sahip yaya geçitlerine renkli ve farklı bir bakış açısıyla yaklaşan sanatçının projesi, Madrid sokaklarında hayat buluyor.

crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-40

Yaya geçitleri genelde oldukça sıkıcı ve kasvetli bir görüntüye sahip. Aslında hayati fonksiyona hizmet ediyorlar fakat çoğunluğu gri asfaltın üzerine beyaz çizgiler ve yaratıcı olmayan şeritlerden ibaret.

crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-8

Bulgar sanatçı Christo Guelov bu sıkıcılığı fark edip bir proje başlatmış ve geçitlere adeta hayat vermiş.

crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-3

Sanatçı “Funnycross” adındaki projesiyle Madrid sokaklarındaki yaya geçitlerini renklendirip farklı geometrik şekillerle dikkat çekici hale getirmiş. Bu projeyle sanatçı hem de sürücülerin ve yayaların bilincini geliştirmeyi amaçlıyor.

crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-2

Oldukça renkli ve yaratıcı bu projelerin ülkemizde de olması ve dünyada da çoğalması umuduyla sizleri fotoğraflarla baş başa bırakıyoruz…

crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-5

crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-6

crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-10

crosswalk-art-funnycross-christo-guelov-madrid-31

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...