Aşkı İçin Mars’tan Vazgeçti!

Share

On yıl sonra yapılması planlanan Mars yolculuğu için iki yüz bin aday arasından seçilen 100 kişi arasında yer alan İtalyan doktor Pietro Aliprandi, aşık olduğu kadını bırakmamak için bu hakkından vazgeçtiğini açıkladı.

Ülke basınında yer verilen haberlere göre; Triesteli 26 yaşındaki Pietro Aliprandi, Mars’a yerleşecek insan kolonisi kurmak için Hollandalı girişimci Bas Lansdorp liderliğinde 2012’den beri geliştirilmekte olan ve kar amacı gütmeyen “Mars One” adlı projeye seçilen tek İtalyan’dı. Söz konusu proje için 50 kadın 50 erkek gönüllü seçildi.

Aşkı İçin Mars'tan Vazgeçti!

Ancak 3 yıl önce yapılan seçimlerin ardından Aliprandi’nin hayatında, dönüşü olmayan yolculuğa çıkma planını alt üst eden bir değişim yaşandı; Elena’ya körkütük aşık oldu. Aliprandi, “Artık Mars’a gitmek istemiyorum. Hayatımın aşkını buldum. Elena’nın aşkı, çocukluğumdan beri hayallerimi süsleyen Mars’tan daha güçlü” diyerek, Mars’a yerleşme projesinin bir parçası olmaktan vazgeçti.

DHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...