Hayvanların Yaşaması Bizim Elimizde!

Share

Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü… Böyle günler kutlanmalı aslında; ama bulunduğumuz şu günde ne yazık ki kutlanacak hiçbir şey yok. Bugün sadece durup düşünüyoruz, kendimizi ve dünyanın geldiği noktayı sorguluyoruz:

Günün anlam ve önemine uygun olarak, sonunda hayvanları korumaya karar verecek miyiz? Sevecek miyiz onları? Süslü kürklerden vazgeçebilecek miyiz? Pahalı çantalar takmaktansa, hayvanlara yaşamaları için bir şans daha verebilecek miyiz? Bu inceliği(!) gösterecek miyiz?

Ne dersiniz; vazgeçecek miyiz? Hayvanları yakalayıp, kafeslere hapsedip, sirklerde işkence etmekten bıkacak mıyız bir gün? Cevabı hepimiz biliyoruz ne yazık ki: İnsanlara özgü para hırsını üzerimizden atmadığımız sürece, bu dünyada hayvanlara rahat yüzü yok!

Uzun zamandır yanlış bir yolda yürüyor insanoğlu; ama yanlışın neresinden dönülürse kardır. Çıkarlarımızı bir kenara bırakalım ve kendimize şu soruyu soralım: Son moda, sınırlı sayıda üretilen bir kürk mü yoksa soyu tükenmekte olan bir leopar mı?

Tercih sizin, yaşam hakkı hayvanların.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...