Huawei, Pixel Üretimini HTC’ye Kaptırmış!

Share

Huawei’nin Google Pixel ve Pixel XL akıllı telefonları üretme şansını kendi elleriyle HTC’ye kaptırdığı ortaya çıktı.

Huawei, Pixel üretimini HTC'ye kaptırmış!

Çin merkezli akıllı telefon ve telekom devi Huawei’nin, Google tarafından tanıtılacak olan Pixel ve Pixel XL akıllı telefonları üretebilecekken bu şansı kaptırdığı söyleniyor. Peki Google’ın Pixel akıllı telefonlarını üretmesi için listesinin başında olan Huawei’den vazgeçmesinin arkasında hangi sebep var?

Huawei neden HTC’ye kaptırdı?

Android Police’in haberine göre, Google’ın akıllı telefonlarının üreticilerinden olan Huawei, yeni nesil akıllı telefonlarda da kendi logosunun bulunmasını istemiş. Google’ın bunu kabul etmemesi ise şirketlerin bu konuda arasını açmış.

Durum böyle olunca Google da haliyle diğer seçeneğine yönelmekten hiç de geri durmamış. Bu bilginin kaynağının ise Huawei’nin operasyonlarına yakın bir kaynaktan olduğu ifade ediliyor.

İsterseniz hikayenin biraz daha başına dönelim… Google ve Huawei ortaklığındaki Nexus 6P’nin başarısı dikkat çekmişti. Google’ın Huawei’yi akıllı telefonu ABD’deki dört büyük operatöre satabileceği şeklinde yönlendirdiği, Çinli şirketin de ABD pazarına önemli bir giriş yapmak üzere bu plandan oldukça hoşlandığı belirtiliyor.

Hatta iki şirketin Nexus 6P için yüz milyonlarca dolarlık bir reklam kampanyası ile hedef büyüttüğü de detaylar arasında. Öte yandan Nexus 6P ve 5X’in büyük operatörlerce kabul görmemesi ve akıllı telefonların Google Store’a özel kalması planları ciddi anlamda bozmuş.

16-10/03/pixelhtc702.jpg

Nexus 6P ve 5X’in çıkışından kısa bir süre sonra Huawei ve Google’ın bir kez daha masaya oturduğu ve Çinli üreticiden şirketin 2016 akıllı telefon portfolyosunu üretmesini istediği, ancak o dönemde cihazların Nexus mu yoksa Pixel mi markasını taşıyacağının belirsiz olduğu söyleniyor.

Hatta belki hem Pixel modelleri hem de ucuz bir Nexus modelinden de bahsediliyor. Google’ın ortaklığa darbesinin Huawei’yi sadece üretici konumunda tutmak ve cihazlarda sadece Google logosunun olmasını istemesinin olduğu vurgulanıyor. Bunu kesinlikle kabul etmeyen Huawei’nin yeriniyse hemen HTC almış. Bugün tanıtılacak olan Pixel ve Pixel XL’in Google’ın bütün şartlarını kabul ettiği açık.

Google ve Huawei küsmedi

Yine kaynaktan alınan bilgilere göre, Google ve Huawei arasındaki ilişkinin oldukça güçlü olduğunun altı çiziliyor. Yani iki şirket yeni stratejik girişimler ve ürünler için çalışmaya ilk fırsatta devam edecekler. Hatta dedikoduları dönen bir tabletin bu iş birliğinin ortak meyvesi olabileceği düşünülüyor. Ek olarak Huawei’nin yeni nesil Kirin çipsetlerine Daydream VR uyumlu olması için ciddi yatırım yaptığı da iddialardan.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...