Erkekler Sustu, Kalp Atışları Konuştu

Share

Dove, dış görünüşleriyle barışık yaşamaları konusunda kadınları yüreklendirmek için Dove Beleza Real dijital platformunu duyurdu ve platformu tanıtmak amacıyla sosyal deneye dayanan bir kampanya hazırladı. “Gerçek güzellik” kavramına ve kadına odaklı kampanyanın başrolündeyse bu defa erkekler yer aldı.

Deney için seçilen farklı yaş gruplarından bir grup erkeğe öncelikle tanımadıkları kadınların fotoğrafları gösterildi ve bu sırada parmaklarına takılan nabız ölçer ve yanı başlarına yerleştirilen monitörle kalp atışları gözlemlendi.

Kadın güzelliğini tanımlamaları istenen erkeklerin, hiç tanımadıkları kadınları tanımlarken biraz çekingen davrandıkları ve güzel, çekici, tatlı gibi yüzeysel kelimeler seçtikleri görülürken, kalp ritmlerinde aşırı bir hızlanma gözlemlenmiyor.

Modellerin ardından ise erkeklere hayatlarında yer edinen; kızları, eşleri, büyükanneleri, kız kardeşleri ve anneleri gibi kadınlar gösteriliyor.

Kalp atışları hızlanan ve zaman zaman gözleri dolan erkekler, onları tanımlarken kelimeleri adeta cımbızla seçer gibi özenle seçiyor.

Dove, Black Ship Lisbon’la birlikte hazırladığı reklam filmi ile gerçek güzelliğin kalbe dokunduğunu bir bakıma kanıtlamış oluyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...