Geleceğin Kulaklığı: Sound

Share

Human Incorporated tasarımı Sound, yalnızca bir kulaklık değil, kablosuz ses ve iletişime yeni bir soluk katan geleceğin müzik dinleme aygıtı…

Kulağı olduğu gibi saran, insan vücudundan ilham alan deniz kabuğuna benzeyen tasarımıyla ne kulak içi ne de kulak üstü olarak sınıflandırabileceğimiz Sound, gelişmiş bir yazılımla desteklenen mobil uygulama sayesinde hoparlör, sağlık takip cihazı ve yabancı dil problemini ortadan kaldıran bir tercüman olarak kullanılabiliyor.

12 saat pil ömrüne sahip ergonomik tasarımlı kulaklık, kulağı tamamen sarmaladığı için sıradan kulak içi kulaklıklar gibi düşmüyor, hantal kulak üstü kulaklıklar gibi de başın üstünde gereksiz ağırlık yapmıyor. Cihazın dışı yüzeyine uygulanan basit dokunuşlarla kontrol edilen Sound, kullanıcıya Fade, Amplify, Social, Speak, Active ve Sleep olmak üzere 6 farklı dinleme özelliği sunuyor.

Fade’le ortam sesinde ayarlamalar yapılabiliyor. Dış sesleri kısabilen özellik bu sırada dinlenen müziğin ses netliğini ve kalitesini artırıyor. Bu moddayken, bir yandan gelen arama cevaplanırken, arka planda müzik alçak bir tonda çalmaya devam ediyor. Ya da bisiklet sürerken araba seslerini duymak için arka plandaki ortam sesi yükseltilebiliyor. Amplify’la 2 kulaklık bir araya getirildiğinde bir hoparlör oluşturulabiliyor ve Sound müzik dolu bir partiye hazır hale geliyor.

Social’daki “tek dokunuşla paylaşım” ile sesler arkadaşlarla paylaşılabiliyor, birkaç farklı dinleyici aynı sesi aynı anda duyabiliyor. Speak, 8 dile kadar gerçek zamanlı çeviri yapabiliyor ve iki dilde konuşmayı sağlayarak yabancı dil bariyerini ortadan kaldırıyor.

Active’le nabızla ilgili kulaktan geçen önemli damarlar izlenerek gerçek zamanlı fiziksel aktivite ve sağlık bilgileri elde ediliyor. Sleep’le ise dış sesleri izole eden ritimler ve parçalar ayarlanarak uyku döngüsü düzenliyor, seçilen çalma listesi ya da alamla sabahları uyanmak daha keyifli oluyor.

Indiegogo’da başarılı bir kampanya dönemi geçiren, siyah, beyaz ve gri renk seçenekleri bulunan Sound’a ön siparişle 200 dolara sahip olabilirsiniz.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...